Синдиците на КТБ с нова молба за несъстоятелност на длъжник на банката

9741
Синдиците на КТБ с нова молба за несъстоятелност на длъжник на банката
Снимка: БГНЕС

 

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) са подали още една молба за производство по несъстоятелност на длъжник на банката. Това става ясно от седмичния доклад на Росен Ангелчев и Лазар Илиев, предаде БНР.

Синдиците в КТБ пратиха отчета си в прокуратурата

Отчетът за първото тримесечие на Корпоративна търговска банка (КТБ) и списъкът с предсрочно изискуемите кредити са изпратени в прокурат...

В отчета на синдиците е описано, че клиенти на Корпоративна търговска банка са подали искания за заличаване на обезпечения по техни кредити, но не става ясно какво е основанието им.

Още докато банката беше под специален надзор клиентите имаха право на това, ако са погасили цялото си задължение и обезпечението по него вече не е необходимо за гаранця. Не е ясно обаче дали това е възможно, ако кредитът е погасен чрез прихващане. В доклада си синдиците коментират, че има още една искова молба за обявяване на недействителна сделка за прихващане, направена след отнемане на лиценза на банката.

Също така синдиците са подготвили и изпратили становище до Фонда за гарантиране на влоговете за 15 казуса, свързани с изплащане на средства на вложители. Тъй като всички данни, насочващи към физически или юридически лица са банкова тайна, те са заличени. По същия начин е скрито името на посланик, среща с когото е описана от синдиците. Тя е във връзка с гарантиране на правата на вложителите.

 

Костов: Тече атака срещу политическата система. Аз съм щрих от пейзажа

В момента тече мощна атака срещу политическата система. Аз съм щрих от пейзажа. Това заяви в ефира на bTV бившият премиер Иван Костов п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика