Синдиците на КТБ продават на таен търг 15% от "Техномакркет"

11018
Синдиците на КТБ продават на таен търг 15% от "Техномакркет"
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Синдиците на изпадналата в несъстоятелност „Корпоративна търговска банка“  (КТБ) обявиха, че продават на търг с тайно наддаване 170 900 акции или 15% от капитала на „Техномаркет България“. Това се казва в обявление на сайта на фалиралата кредитна институция.

Началната тръжна цена за имуществото е 6,3 млн. лв. Книжата са заложени в полза банката от регистрираното в Лихтенщайн акционерно дружество „Домтех Холдинг“ (Domtech Holding”). Общият размер на капитала на "Техномаркет България" е 11 278 000 лв., показва справка в Търговския регистър.

Засега 10 хил. лева гаранция за основателя на "Техномаркет"

Софийски градски съд пусна под гаранция от 10 хиляди лева шефа на "Техномаркет" Николай Китов, предаде БГНЕС. Мярката на Китов обаче н...

Заложените активи се продават в съвкупност и няма да се приемат и разглеждат предложения по закупуване на части, информират синдиците.

Към продажбата се пристъпва по силата на Закона за особените залози. Оферти ще се приемат между 30 юли и 12 август в централата на банката в София на ул. "Граф Игнатиев". За участие в наддаването трябва да се внесе депозит от 5% от парвоначалната тръжна цена.

Купувачът ще бъде обявен на 13 август като ще има срок то 5 дни, за да внесе цялата цена.

Припомняме, че в началото на юли беше арестуван един от основателите на "Техномаркет" Николай Китов заради данъчни престъпления, издирван от полицията в Италия. По-късно той беше пуснат от ареста под гаранция от 10 хил. лв.

Арестуваха един от основателите на "Техномаркет"

Един от основателите на "Техномаркет" Николай Китов, който е и представител на Съвета на директорите на популярната верига за електрон...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика