Сидеров нападна Борисов: Действа лицемерно, не иска "Южен поток"

16800
Сидеров нападна Борисов: Действа лицемерно, не иска "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров определи отхвърлянето на декларацията за "Южен поток" като лицемерие от страна на ГЕРБ. Уж Борисов търси подкрепа, а всъщност има уговорка депутатите му да гласуват „въздържал се“, с което декларацията дори не стигна до обсъждане.

Сидеров заяви, че ГЕРБ е бламирала евентуалната подкрепа, която Борисов е можел да получи от парламента, за да отиде в Брюксел и да разговаря като упълномощен от българския парламент. „Сега при неговата среща в Брюксел той няма да има зад гърба си декларация от НС. За нас от "Атака" това не е добре. Ние сме опозиция на това правителство, но в същото време аз гледам много конструктивно. Аз и моите колеги искаме, искахме и винаги сме искали проекта „Южен поток“ да стане. Той е полезен за България, в това няма спор. И сега в тези разигравания на парламентарна декларация, в които ГЕРБ и техните коалиционни партньори – Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ се държаха безотговорно, на практика бламираха възможността да обсъдим в пленарната зала една декларация и с нея министър-председателя да отиде в Брюксел и да посочи какво е добро за България и какво не. Сега, при това положение, Борисов заминава за Брюксел, без да има подкрепата на парламента, ние не знаем той какво ще говори там", допълни националистът.

BBC: ЕС осъзнава, че не зависи толкова силно от руския газ

Съобщението на руския президент Владимир Путин, че спира планирания газопровод "Южен поток" на стойност 50 милиарда долара предизвика...

Сидеров припомни и как проектът е спрян от Пламен Орешарски след посещението на сенатор Маккейн, а "Атака" единствена е критикувала Орешарски за спирането му. Лидерът на "Атака" беше категоричен, че цялата работа по спирането на проекта е дирижирана от САЩ. САЩ води война срещу Русия и в тази война България също е жертва, защото понасяме щети.

„Непострояването на „Южен поток“ ще доведе до изгода за Турция. Ние ще купуваме руски газ с турска надценка. Непострояването ще доведе до нови и нови щети на България – възможно е да плащаме неустойки по договори. България продължава да се държи във васално подчинение спрямо САЩ, нанасяйки си щети“, категоричен беше Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика