Шефът на ДКЕВР и заместникът му подадоха оставки

23134
Шефът на ДКЕВР и заместникът му подадоха оставки
Снимка: БГНЕС

След разговор с министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев и неговият заместник Лилия Младенова са се съгласили да подадат оставки.

Другият зам.-председател на ДКЕВР, който също бе поканен от служебния кабинет да се оттегли от комисията, все още не е оповестил своето решение. Поради съмнения за конфликт на интереси, служебното правителство смята за редно Еленко Божков да бъде отстранен като член на ДКЕВР, информира пресцентърът на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ).

Близнашки: ДКЕВР носи огромна вина за тежкото положение в енергетиката

Подготовката на изборния процес на територията на област Благоевград протича нормално. Това стана ясно след срещи на министър-председ...

Още през месец май 2013 г. една от препоръките на Европейската комисия и Световната банка в техните доклади за състоянието на енергийния сектор бе именно укрепване капацитета на ДКЕВР. Нещо повече – в свое писмо до българското правителство от 4 април 2013 г. европейският комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер посочва състава на ДКЕВР като пример за назначения, "които не допринасят за изграждането на доверие в независимостта и безпристрастността на регулатора".

Служебното правителство е убедено, че екипът на ДКЕВР трябва да работи безпристрастно, ефективно, икономически обосновано и в полза на българските граждани, става ясно от информацията на МИЕ.

Интересно е, е по-рано днес от енергийния регулатор публикуваха съобщение според което не са налице обстоятелства, които да налагат, каквато и да е промяна в състава на ДКЕВР, преди да бъде оценен реалният положителен ефект от предприетите от Комисията в сегашния й състав действия.

 

Шефовете на ДКЕВР отказаха да хвърлят оставки*

Няма обстоятелства, които да налагат каквато и да е промяна в състава на ДКЕВР, преди да бъде оценен реалният положителен ефект от пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика