Шефовете на КТБ искат прокуратурата да се сезира заради думи на Борисов

16990
Шефовете на КТБ искат прокуратурата да се сезира заради думи на Борисов
Снимка: БГНЕС

Три остри въпроса към главния прокурор Сотир Цацаров отправиха тримата директори на Корпоративна търговска банка (КТБ) Орлин Русев, Илиан Зафиров и Георги Христов. Те касаят изказването на Бойко Борисов по адрес на фалита на банката, направено в Берлин преди едно денонощие. Въпросите са следните:

 - Кога Главна прокуратура ще се самосезира на база на информацията, публично изнесена от Министър-председателя, и ще образува следствено дело за действията на престъпната група "Орешарски-Чобанов-Искров" и последствията от тези им действия?

Делото за лиценза на КТБ ще започне догодина

Днешното дело за отнемането на лиценза на Корпоративна търговска банка беше отложено за догодина. Това стана факт, след като и КТБ стан...

- Не счита ли Главният прокурор изказването на Министър-председателя за достатъчно основание за прекратяване на следственото дело срещу ръководството на КТБ АД, при условие че това дело се базира единствено на устни показания на две лица, които в момента разграбват чуждо имущество и в допълнение клеветят безнаказано с публичните си изказвания хората, които ограбват?

- Възможно ли е Министър-председателят да разполага с информация, която да посочва не само извършителите на тази атака срещу националната сигурност, но и поръчителите на тези деяния?

Директорите на КТБ напомнят, че гуверньорът на БНБ Иван Искров не е изпълнил обещанието си да отвори КТБ на 21 юли и "не спря с инсинуациите за изчезнали чували с пари и изпарили се 4 млрд. лева, както и кредитни досиета".

 

Парите на общините са окончателно отблокиране от КТБ

Министерството на финансите възстанови остатъка от 36,8 млн. лв. на 15 общини по блокираните им сметки в КТБ и така всички средства на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com