С подкрепата на ГЕРБ Lafka получи зелена светлина в Бургас

31695
С подкрепата на ГЕРБ Lafka получи зелена светлина в Бургас
Снимка: БГНЕС

Общинският съвет в Бургас прие спорната поправка в Наредбата за преместваемите обекти, заради която днес се състоя протест на малкия и среден бизнес в морския град.

Новината беше посрещната с иронични аплодисменти, след като 50-тина търговци влязоха в залата на общинските съветници и присъстваха на заседанието. Според Николай Димитров, председател на Асоциацията в защита на средния и дребния бизнес в Бургас, приемането на промяната в Наредбата ще погребе малкия и среден бизнес и след една година близо 90% от фирмите ще фалират.

Търговци ще протестират срещу Lafka в Бургас

Търговци на сергии се събират пред общината на протест заради недоволство от евентуално монополизиране на пазара. Недоволните ще пр...

В предварителния дневен ред на Бургаския общински съвет точката за Наредбата за преместваемите обекти беше трета. Тя беше входирана от Димитър Людиев от групата общински съветници от ГЕРБ. Съгласно нея една компания ще има право на повече от един обект, докато досега не беше така. Това, според търговците, дава огромно предимство на Lafka.

Отново да бъдат отнети работни места от бургазлии, отново да бъдат закрити всъщност възможностите на местните хора да изкарват препитанието си и да създават доходите на своите семейства, както и на допълнителни служители са след подаръците, които бяха раздадени от хората на ГЕРБ, за да бъдат построени молове и Бургас да бъде на първо място в България по брой на молове. Не може в крайна сметка един обикновен малък търговец да бъде равностоен противник на една голяма верига и паралелно с това най-добрите обекти, най-добрите места да са раздадени", категоричен е общинският съветник от НФСБ Георги Дражев.

"Това е наредба, приета 2010 година, която действа вече 4 години и е в резултат на колективните усилия на всички общински съветници. По отношение на днешния спор за мен остава неизяснен въпросът за това, че ограничението за разполагане на повече от един обект се обжалва от асоциацията в Административен съд- Бургас и сега очаква решение. Ако евентуално се отхвърли това оспорване крайният резултат ще бъде този, който се предлага от общинските съветници. Ако съдът се произнесе в този смисъл тогава ще има ли демонстрации пред съда, ще обвиним ли съдебната система, че е корумпирана и неработеща и защитаваща корпоративни интереси. Според мен съпротивата да получите това, което желаете да получите чрез съда, а не тук в залата, според мен дава повече политически привкус, отколкото бизнес желание”, каза Божидар Кънчев, главен секретар на община Бургас.

В средата на март търговците на дребно в Бургас протестираха, след като посред нощ в морския град се появиха няколко необозначени обекта с визия, сходна с тази на известната верига на „Табак Маркет” Lafka.

Реформаторският блок е предложил на МС решения за Lafka

Сега за България е важно да са ясни конкретните проблеми, които водят страната назад и Реформаторският блок ги посочва, като дава и реш...

В края на февруари тази година Бургаският административен съд блокира влизането на Lafka в града. Тогава БАС мотивира решението си, че по закон и според действащата наредба в Бургас дадено юридическо лице няма право да наема повече от един обект на общинска земя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика