С грижа за клиента - Пощенска банка помага по кредитите, обвързани с швейцарския франк

57846
С грижа за клиента - Пощенска банка помага по кредитите, обвързани с швейцарския франк

Във връзка с информацията за готвен протест в три български града в неделя, 1 февруари, от "Пощенска банка" изпратиха официална позиция за Actualno.com.

Няма мними кредити в швейцарски франкове - напротив, през миналата седмица дори направихме нови програми за превалутиране, за да може вноските по кредитите да не се повлияят чувствително от движението на швейцарския франк и да останат съвсем близки до тези, които са погасявани при по-ниския курс на франка от само преди половин месец, казаха от банката за медията ни.

Хампарцумян за КТБ: Не можем да корим някого, че рекламира бракмата си като номер едно

Такава е ситуацията в света и Европа. Това беше простото обяснение на председателя на Асоциацията на банките в България Левон Хампарцум...

Ето и официалната позиция на банката:

"През последните дни се създаде изключително усложнена обстановка на валутните пазари в Европа, породена от поскъпването на швейцарския франк от 15-ти януари. Това се отрази негативно на редица страни в Европа, включително и България. Най-засегнатите от създалата се обстановка са европейските граждани с ипотечни кредити с експозиции в швейцарски франкове, сред които има и наши клиенти.

Загрижени сме от затрудненията, които нашите клиенти изпитват в момента. За нас е важно хората да могат да погасяват задълженията си, без това да се отразява негативно на семейния им бюджет.

Затова "Пощенска банка", като част от активните си усилия, полагани в последните години, предлага две нови програми за превалутиране, които да защитят в максимална степен клиентите с експозиции във франкове. С предложените от нас условия хората ще бъдат защитени от рязкото поскъпване на швейцарската валута и реално вноските на кредитополучателите ще се запазят близки до нивата от 15-ти януари 2015 г. – датата, на която швейцарската валута рязко промени курса си на международните пазари.

Допълнително, поемаме изцяло за своя сметка:

Спад на лихвите и през ноември

Лихвите по депозите и кредити са продължили да падат и през ноември, сочат статистически данни на БНБ. Изключение правят само лихвите ...

- разходите за учредяване на нова ипотека, която се изисква във случай на превалутиране;

- нотариалните такси за учредяване на новата ипотека в български лева;

- разходите за изготвяне на пазарна оценка на имота, ако е необходима такава.

При превалутиране премахваме също и всички такси за управление на кредита, които са били дължими до момента, което също е голямо облекчение за нашите клиенти с експозиции в швейцарски франкове".

Нови правила при ипотечните заеми въвежда евродиректива

Нова европейска директива ще промени отново правилата при ипотечното кредитиране. Това съобщи на семинар Венцислав Аспарухов, юрист кон...

През последните години активно сме влизали в директен контакт с всички наши клиенти, които имат ипотечни кредити с експозиции в швейцарски франкове и сме отправили покани за лични срещи с цел предоговаряне на условията по кредитите им. Една значима част от тях вече са се отзовали, а само в първите часове на съботния (работен) ден имаме заявки за стотици хиляди лева за превалутиране на база на предложените преференциални условия, казват от банката.

Офисите ни са отворени и очакваме останалите клиентите, които имат желание да им помогнем за излизане от тази затруднена ситуация. Подхождаме към всеки отделен случай индивидуално, за да предложим подходящо финансово решение и схеми за разплащане. В Централата на банката сме създали специална работна група, която също може да консултира нашите клиенти и да им предложи изгодни индивидуални решения. Вярваме, че ще можем да отговорим на нуждите на хората и заедно ще намерим решение за всеки отделен случай, казват от Пощенска банка.

Специализирани програми за превалутиране на жилищни и ипотечни кредити на Пощенска банка

От събота, 24 януари, Пощенска банка предлага на кредитополучателите си с експозиции в швейцарски франкове двe специализирани програми за превалутиране – „Лоялен клиент“ и „0% лихва“.

"Като лоялен и отговорен партньор на своите клиенти, винаги намираме начин да им предложим най-доброто финансово решение в конкретната ситуация и успяхме да разработим програмите си само за 3 дни след рязкото поскъпване на швейцарския франк. Новите програми са логично продължение на усилията ни да предлагаме най-подходящите решения за превалутиране на нашите клиенти така, както сме го правили активно в последните години", заяви Румен Радушев, началник управление "Индивидуално банкиране".

63% от българите имат потребителски кредит

63% от хората у нас имат потребителски кредит, а половината от тях са готови да изтеглят втори. Това показват резултатите от ново изсле...

С предложените от банката условия по двете нови програми кредитополучателите с експозиции в швейцарски франкове ще бъдат защитени в максимална степен от поскъпването на швейцарската валута и реално вноските им ще бъдат много близки до тези преди 15-ти януари 2015 г. – датата, на която швейцарският франк рязко промени курса си на международните пазари.

Допълнително като част от специализираните програми за превалутиране, банката поема за своя сметка разходите и нотариалните такси за учредяване на нова ипотека, както и разходите за изготвяне на пазарна оценка на имота, ако е необходима такава. При превалутиране се премахват също и всички такси за управление на кредита, които са били дължими до момента, което също е голямо облекчение за клиентите с експозиции в швейцарски франкове, информират от финансовата институция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика