Руските железници с интерес към БДЖ

5223
Руските железници с интерес към БДЖ

Руската държавна железопътна компания ОАО "РЖД" проявява интерес към железопътната мрежа в България и Гърция, в рамките на развитието на новия транс-Евразийски коридор. Това съобщава РИА „Новости”, като се позовава на изявление на заместник-директора на РЖД Валерий Решетников, предаде Стандарт нюз.

Руската компания съвместно с няколко страни планира да реализира проект за изграждането на жп мрежа за широколинейни мотриси (съгласно руският стандарт), с ширина на релсите от 1520 мм между словашкия град Кошице и австрийската столица Виена. Стандартната ширина на европейските жп мрежи е 1435 мм.

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за влаковете до морето през летния сезон

За удобство на клиентите, които предвиждат да пътуват с влак до морските градове Варна и Бургас през летния сезон, от 18-и юни (поне...

„Проявяваме интерес към България и Гърция, в контекста на развитието на новият транс-Евразийски коридор”, заявява Валерий Решетников.

Руският мениджър е подчертал още, че компанията проявява интерес към цяла серия железопътни активи „зад граница”, „но не всички са обект на приватизация”.

През април тази година българската държава обяви намеренията си да приватизира компанията „Товарни превози” към БДЖ, чиито задължения възлизат на близо 380 млн. евро, припомнят наблюдатели.

Редактор: Яна Баярова

Приватизацията в БДЖ "Товарни превози" стартира другата седмица

С БДЖ се случва това, което сме предприели като мерки. Надяваме се в най-скоро време да бъде стартирана процедурата за приватизация, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com