Русия: Дано след изборите България възстанови работата по "Южен поток"

23622
Русия: Дано след изборите България възстанови работата по "Южен поток"

Надяваме се, че работата по "Южен поток" ще продължи след изборите в България и след подновяването на състава на Европейската комисия. Това заяви руският заместник външен министър Алексей Мешков в интервю за РИА "Новости", предаде БГНЕС.

"Работата по "Южен поток" се извършва в различни насоки и съответната подготовка се прави от българска страна. В момента България върви към парламентарни избори и европейските комисари са на път да се сменят в ЕС. Надяваме се, че след като всички тези промени в ЕС станат факт, работата ще продължи", заяви Мешков.

Той допълни, че строежът на "Южен поток" е гаранция за енергийната сигурност в Европа. Заместник външният министър каза още, че противопоставянето на някои страни членки на ЕС на проекта "Южен поток" е "100% политически мотивирано". "Мисля, че е време всички да се върнат на земята и да се заемат с техническите аспекти на проекта и съм сигурен, че това е възможно и осъществимо", заяви Мешков.

Според него "Южен поток" е сложен проект, който може да допринесе за изваждането на икономиката на балтийските страни от депресията.

Русия започна строежа на газопровода "Южен поток" през 2012 г. с цел да разнообрази маршрутите за износ от Русия към Централна и Южна Европа. Газопроводът, който ще позволи транзита на газ към Европа, заобикаляйки Украйна, се очаква да заработи напълно до 2018 г. Според плановете първият газ трябва да потече в края на 2015 г

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com