Румънски туристи окупираха морските ни курорти за празниците

22774
Румънски туристи окупираха морските ни курорти за празниците
Снимка: БГНЕС

Над половин милион българи ще пътуват някъде за празниците. България обаче е популярна дестинация и за чужденицте по Великден. Много румънци наример решиха да празнуват по курортите ни в далечното за тях Южно Черноморие.

В Слънчев бряг само няколко хотела отварят врати през Великденските празници. Главно заради летовниците от Румъния. В един от работещите хотели са резервирани 90 на сто от леглата, съобщава БТВ.

Руското МВнР предупреди руснаците да не ходят в България

Министерството на външните работи на Русия предупреди своите граждани да не посещават България. Причината – препоръката се отнася...

"Главно са румънски туристи, има и българи, но не толкова много, колкото румънските. За конкретният случай говорим за 10 към 1 в полза на румънските гости", казва Михаил Попов.

Хотелиерът е отворил, защото два-три дни след празниците има групови резервации за австрийски почиващи пенсионери. Повечето хотели в най-големия курортен комплекс обаче ще останат затворени, тъй като реално началото на активния летен сезон започва на 15 май.

Отваряйки сега, хотелиерите ще претърпят огромни загуби за електричество, заплати и осигуровки. Самата подготовка изисква време.

"Последните две седмици много усилено работим по довършителни работи, почистване на хотела, тъй като очакваме повече от 1400 души за великденските празници", допълва Красимира Михова.

Уникалният проект Like.Bulgaria ще открие Международно туристическо изложение във Велико Търново

Уникалният проект Like. Bulgaria ще открие тазгодишното издание на Международното изложение „Културен туризъм"- Велико Търново. ...

Туристите предпочитат да пътуват със собствен транспорт за почивката от няколко дни и избират градовете с история, като Несебър. "Избрах България и приятелите ми също, защото това е една много красива страна и особено Несебър. По това време градът не е препълнен с гости и може спокойно да се разгледа", подчертава Едуард Томесек.

По данни на туроператори, българите предпочитат чужбина. Груповите пътувания са много по-малко от индивидуалните. Особено младите летовници предпочитат да пътуват с личния си автомобил.

И така официалните почивни дни са днешният, който се слива със събота, неделя и понеделник. Но през май ни очаква още една глътка въздух. На Гергьовден ни чака шестдневна ваканция. Тя започва от 1 май и приключва на 6-и. Но, ако сте достатъчно съобразителни, можете да вземете и следващите три дни от седмицата и така със събота и неделя ще се съберат общо 11 почивни дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com