Ревизоро: Борисов управлява ръчно митниците

25083
Ревизоро: Борисов управлява ръчно митниците
Снимка: БГНЕС

Приходи от митниците има, но искаме да са по-добри. Засега митниците са на „ръчно управление” – премиерът Бойко Борисов всяка сряда привиква преките началници. Така депутатът от "Патриотичния фронт" Емил Димитров-Ревизоро обрисува ситуацията със събирането на приходите.

Една от идеите, която е от години, е Агенция „Митници” да може в разследванията си да стига докрай и да предава случаите на прокуратурата, когато са на практика готови за обвинение. Тук притеснението е, че и други институции ще поискат следователски правомощия – например НАП, горските стопанства, сподели Димитров пред Нова телевизия.

Ваньо Танов върна тестовете в митниците

Шефът на митниците Ваньо Танов върна тестовете за митничари, които имаше и през 2010 г. Всеки, който иска да получи работа в систем...

По думите на Ревизоро опасност има и от реваншизъм – към фирми и хора, които не са искали да участват в митнически схеми. Не трябва да се превръщат митниците в МВР и НСБОП, категоричен е депутатът. Пътят е верен – важното е изпълнението, за да няма обратен ефект, посочи Ревизоро.

Емил Димитров твърдо държи на мнението си, че трябва да има измервателни уреди за цигарените кутии – за да се пресече контрабандата при източника. Той разкритикува и политиката за спиране на кражбите на горива. За какво ангажираме огромен ресурс, вместо да „вземем парите” на 30 места предварително – важно е къде е контролът, а не просто да има контрол, посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com