Рециклиращата индустрия е готова за протести заради високите екотакси

7509
Рециклиращата индустрия е готова за протести заради високите екотакси

Ръководството на Асоциацията на рециклиращата индустрия у нас разпрати отворено писмо до медиите, в което питат докога българите ще плащат най-високите екотакси в Европейския съюз за рециклиране на стари автомобили. 

От бранша подчертават, че липсва прозрачност в събирането и разходването на таксите, възлизащи на 57 млн. лева годишно, предаде БНР.

Търговци продават ползвани телефони за нови

Търговци продават ползвани и рециклирани телефони за нови. За този нов вид измама предупреждават от Комисията за защита на по...

През последната година много пъти са поставяли проблема пред министрите на околната среда и на икономиката и в други компетентни органи, пишат от асоциацията. Излезлите от употреба моторни превозни средства ощетяват всички български граждани, околната среда и икономиката и е необходимо да се проведе обществена дискусия и спешна реформа на системата, пише още в откритото писмо. 

Необходима е демонополизация в сектора, равнопоставеност, публичност на информацията. "Обявяваме готовност за предприемане на протестни действия в национален мащаб, като държим да обърнете внимание, че ще преминем и към гражданско неподчинение, ако това е необходимо!", завършва писмото на Асоциацията на рециклиращата индустрия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика