Разследват схема за кражба на нафта в БДЖ

21291
Разследват схема за кражба на нафта в БДЖ
Снимка: БГНЕС

На ръководството на БДЖ е разпоредена незабавна проверка на сигнал за кражба на нафта. Тя е разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски

Разпореждането е във връзка с репортаж в предаването „Разследване“ на Нова телевизия, излъчен на 25.01.2015 г. (неделя) за схема за кражба на нафта от служители на БДЖ.

Нагла кражба във взривения завод "Миджур"

Кражба е извършена в завода за боеприпаси край Горни Лом, където в началото на октомври експлозия уби 15 души. Въпреки охраната, която...

В материала машинист, задържан за кражба на нафта, разказа схемите, по които това престъпление работи години наред. В тях по думите му участват машинист, стрелочник, охрана, диспечер и ръководител по нарядите. Това е човекът, който пише кой машинист накъде и с кой влак ще пътува.

Петър Бръснаров от звеното, което трябва да бори кражбите в БДЖ, обясни, че наистина консумация на нафта в превозвача се е повишила с близо 2 цистерни месечно. Данните са за 2014 г., при това без работите на локомотивите да се е увеличила. Според експерта създаден е чадър, който позволява на машинистите да крадат.

Резултатите от проверката ще бъдат предадени на прокуратурата. При установяване на вина на служители на дружеството, същите ще понесат наказания, съгласно съществуващите закони на Р България, обясняват от МТИТС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика