Разнищиха Ангелкова за клипа с холивудските звезди и туризма въобще

10901
Разнищиха Ангелкова за клипа с холивудските звезди и туризма въобще
Снимка: БГНЕС

В България рекламата не се осъществява по правилния начин. Това заяви в ефира на БНТ актрисата Милица Гладнишка в коментар на рекламния клип на страната ни.

В студиото бе поканена и министърът на туризма Николина Ангелкова, която напомни, че "предизвикателствата в сектора са много и проблемите са натрупани сповече от 25 години." Министърът увери, че министерството на туризма е обърнало внимание на вътрешния пазар, както и че "няма как да не рекламираме и на чуждестранните пазари." Ангелкова добави, че предстои повишаване качеството на предлагания продукт, както и че основния фокус е правният статут на националните курорти.

Нов клип ще рекламира България

Антонио Бандерас, Салма Хайек, Силвестър Сталоун и Джейсън Стейтъм рекламират безплатно България. Министерството на туризма представи н...

"Важното е че има желание това да се прави", уточни министърът.

Милица Гладнишка не се стърпя и зададе въпроса: "Какво рекламираме на нашите туристи? Турските домати? Този сезон беше най-големия провал без да е имало някакъв катаклизъм. Големи приходи от лайна, защото много хора изстрадаха от липсата на хигиена. Всички мои приятели отиват в Гърция и там виждат нещо като тибетска философия. Според мен правителството от години толерира всички тези мошеници и ужасните продукти, с които се хранят българите."

"Аз не мога да се съглася с това", каза в отговор Ангелкова и напомни, че едва от една година за първи път има Министерство на туризма и за 10 месеца е трудно може да се разреши нещо, което 25 години се трупа.

"Ако всички ние спазваме законите и сигнализираме и не допускаме това да се случи, тогава нещата ще бъдат много по-добре. Негативизмът е прекалено голям и с него не мисля че нещата биха се подобрили, напротив", категорична бе Ангелкова.

Според нея Хърватия е стигнала до този бум в туризма си в рамките на десетгодишна стратегия.

Ангелкова: Ще акцентираме върху културно-историческия туризъм

Министерство на туризма акцентира развитието на културно-историческия туризъм за превръщането на България в целогодишна туристическа де...

Тук в разговора се намеси писателя Палми Ранков, който изрази мнение, че проблемът е в липсата на усета за красота:

"На кого дадоха хотелите - на хора без вкус, без усет за красота, как ще го направят прекарването на туристите хубаво? Дадоха ги на някакви грубияни, кретени, бивши мутри - и от тях очакваме за 10 години да го променят и това което се случва около тях. Не вярвам, че един човек се променя за кратко време. В управлението на туризма влязоха полукриминални типове, изобщо в управлението... така се смесват нещата."

Министърът на туризма напомни, че киното и туризма са неразривно свързани. Според нея кинозвездите, участващи в клипа, формират мнение, тъй като имат много фенове и напомни, че все пак това не е имиджовия клип на България.

"Екшън звезда, у нас да пребиваваш е екшън", коментира думите ѝ писателят Палми Ранчев.

На края министърът на туризма изрази надежда, че сезонът ще бъде също толкова добър колко миналия и че ще се покрие покрие спадът от Русия.

Имаме 7 млрд. лв. приходи от международен туризъм, а колко щяха да са без сивия сектор?

За първите 7 месеца на годината БНБ отчита, че приходите от международен туризъм в България са около 3 млрд. лв., въпреки трудния летен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com