Работодателите подкрепят законните ВЕИ-инсталации

6514
Работодателите подкрепят законните ВЕИ-инсталации
Снимка: Getty Images / Guliver

Подкрепяме европейската политика за изграждане и включване в електроенергийната мрежа на енергия от ВЕИ. Всички законно изградени, законно присъединени и законно финансирани ВЕИ-инсталации са добре дошли в българската енергийна мрежа.

След проверката на 7 ВЕИ дружества: КЕВР е сгрешила при определянето на цените на тока

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е допуснала грешки при определянето на цените на тока от възобновяеми енергийни източн...

Това се казва в декларация на работодателските организации във връзка с изявления в медиите от страна на Българската фотоволтаична асоциация, че „работодателските организации целенасочено търсят уязвяването и фалита на конкретни работодатели на цял един сектор от българската енергетика“, предаде БГНЕС.

Не можем да приемем деформирането на българския енергиен пазар чрез задължително и на преференциални цени изкупуване на енергия от ВЕИ-инсталации, работещи в нарушение на законовите процедури.

България е страна с отворена икономика и българските производители се конкурират на международните пазари. Цената на енергията е от ключово значение за нашата конкурентоспособност. Всяко нарушение на пазарните принципи отнема конкурентните предимства на българските предприятия на световния пазар, заявяват работодателите.

Не провеждаме акция срещу производителите на енергия от ВЕИ, а срещу онези, които нарушават законодателството и не се придържат към принципите на лоялно пазарно поведение! Компаниите, които са с ясен произход на капитала, спазват закона и не използват корупционни практики, нямат основание да се притесняват от действията на работодателските организации, се казва още в декларацията.

Васил Велев така и не даде конкретни имена на нарушаващи закона ВЕИ-та

Основното нарастване на цената на тока е в добавката „Задължение към обществото”. Нарастват обаче и таксите за мрежов прено...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика