РБ: Да се провери дали сделката за "Виваком и компании" е вражески акт

14653
РБ: Да се провери дали сделката за "Виваком и компании" е вражески акт
Снимка: БГНЕС

Настояваме ДАНС, КЗК, Националната разузнавателна служба и прокуратурата да започнат разследване кой стои зад LIC33 и Пиер Луврие, какви връзки има с руски олигарси тази създадена съвсем наскоро компания, каза Кънев. Нека съответните органи установяват има ли потенциално вражеско действие, за да се осъществи сделката, да стане ясно има ли несвършена работа от държавни органи по придобиването на петте предприятия преди да бъде обявена тази сделка, поиска още Кънев от името на Реформаторите, визирайки и Цветан Василев.

Горанов ограничи информация около КТБ и ПИБ с аргументи "закона и ЕК"

Кои държавни и/или общински дружества са имали банкови депозити в КТБ и кой орган, по какви критерии, е взел решение парите да отидат в...

Радан Кънев изрази увереност, че този път ще има реакция от ДАНС и от прокуратурата заради смените на ръководно ниво там. Боя се, че НАП също ще трябва да е с временно ръководство (бел. ред. – като финансовото звено на прокуратурата), за да се разбере дали при предишни прехвърляния на собствеността на тези предприятия не е имало нарушения, посочи Кънев.

Опасенията

Въпроси без отговор по отношение на националната сигурност – това е изводът от цялата сделка, смята Кънев. Тъмносиният политик посочи, че собственикът на LIC33 (бел. ред. – Пиер Луврие) „не е известен с друго”, освен с близки отношения със сепаратистите в Украйна.

Налице е много сериозна въпросителна относно връщането на кредити от КТБ, ако сделката стане факт. Луврие не обеща връщането да стане факт, припомни Кънев.

Проф. Димитров: Цветан Василев е мамил за активи като "Виваком"

Не е случайно, че никой сериозен човек не иска да коментира сделката за „Виваком”, „Дунарит”, „Авионамс&r...

Според лидера на ДСБ да се придобият мултиплекса НУРТС и пийпълметричната компания ГАРБ означава да се постигне немислима концентрация на медийния пазар. С тази сделка лъсва фактът, че концентрацията е била тук, просто в ръцете на друго лице (бел. ред. – Цветан Василев), уточни Кънев. Упорито се отричаше, че тези компании са реална собственост на един човек, а сега се купуват точно от този един човек, възмути се лидерът на ДСБ.

Тази сделка беше пример за изпиране на пари. Призоваваме да има запор върху акциите на продадените предприятия, за да бъде гарантирана масата по несъстоятелност на КТБ, завърши Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com