Прокуратурата се захваща с Фонд "Земеделие"

17584
Прокуратурата се захваща с Фонд "Земеделие"
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата ще получи доклада за състоянието на Държавен фонд "Земеделие". Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков (на снимката) след проведеното заседание на УС на ДФЗ, предаде „Фокус”.

Греков обясни, че с негова заповед е направен цялостен доклад на състоянието на фонда. „3593 документа, които бяха открити в стаята на директора и заместник-директора на ДФЗ”, обясни Греков по отношение на доклада. „В цялостен доклад са описани всички нарушения, които са открити от експертите”, заяви той.

РЗС: БСП, долу ръцете от ДФЗ !

РЗС разполага с достоверна информация, че функционери от "Позитано 20" продължават да оказват пряк натиск върху Министерството на земед...

„Взехме решение този доклад да бъде подаден на прокуратурата за установяване на тези нарушени. Прокуратурата ще се занимава с този доклад подробно”, каза още проф. Димитър Греков.

Скандалът с Фонд "Земеделие" се разгоря преди седмици. Вече бившото ръководство на Фонда и аграрният министър Греков се засипаха с взаимни обвинения за злоупотреби и оказване на натиск. В крайна сметка изпълнителният директор Мирослав Николов и заместничката му и половинка в живота Виолета Александрова бяха освободени.  

Още подробности - в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика