Прокуратурата обеща да разследва Доган и Етем

24821
Прокуратурата обеща да разследва Доган и Етем
Снимка: БГНЕС

Разследваме всички версии за КТБ. Не е вярно, че над Ахмед Доган и Емел Етем има разпънат чадър. Това заявиха от прокуратурата по повод медийни публикации, че няма да разследват кредитните карти в КТБ на лидера в сянка на ДПС и една от най-доверените му сътруднички.

"Наблюдаващите прокурори по делото за КТБ АД разследват абсолютно всички данни за физически лица, които имат отношение към случая, без никакви изключения", се казва още в съобщението.

По отношение на твърденията на изданието "Капитал", че „В същото време прокуратурата разследва изпадналия в немилост Христо Бисеров именно заради това, че не е декларирал пред Сметната палата свои банкови сметки в чужбина“, държавното обвинение посочва, че това също не отговаря на истината. За разследването срещу Христо Бисеров е изпратена съдебна поръчка до Швейцария за разкриване на банковите му сметки, и се очаква отговор от швейцарската страна.

Бареков твърди "на шега", че ще бъде новия Доган

Аз ще съм новият Ахмед Доган в българската политика, защото ББЦ ще е новият балансьор в българския парламент и политика. Това заяви лид...

Доган и Етем са двама от само 67 физически лица, имащи кредитни карти VISA в КТБ.

Картата на Доган е издадена през март 2009 г. с лимит от 78 хил. евро. Емел Етем има от 2007 г. две кредитни карти от банката - едната е с лимит 35 хил. долара, а другата - 48 хил. евро.

В нито една от декларациите по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни постове, които Доган и Етем са подавали пред Сметната палата, тези обстоятелства не са били декларирани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика