Прокопиев отрича да има каквато и да е сметка в КТБ

20394
Прокопиев отрича да има каквато и да е сметка в КТБ
Снимка: БГНЕС

Една част от парите в КТБ никога няма да бъдат върнати – най-вероятно 2 млрд. лева, защото такава оценка дават финансовите пазари, твърди издателят на Икономедиа Иво Прокопиев.

В предаването на БНТ "Още от деня" Прокопиев отрече, че негова фирма има пари в КТБ. Става въпрос за „Алфа Асет Мениджмънт”. Дружеството не е свързано с мен, управлява се от други хора, заяви бизнесменът в „Още от деня” на БНТ.

Прокопиев: Борисов, макар и завоалирано, подкрепя "варианта Пеевски" за КТБ

Отпуснатите кредити към свързани с Цветан Василев лица възлизат на 5% от БВП на България – 4,9 млрд. лева. Това подчерта издателя...

Собственик на дружеството “Алфа Асет мениджмънт” ЕАД е "Финансия груп" АД, чийто собственик пък е "Алфа финанс холдинг", според информация в „Дакси”.

Според Прокопиев по отношение на КТБ трябва да има катарзис. Необходимо е пълно преустройство по отношение на КФН и БНБ смята Прокопиев. Той отрече, че има отношение към БНБ, тъй като Централната банка преди време отказа на бизнесмена лиценз за основаване на банка.

Прокопиев донякъде защити Цветан Василев по отношение на финансовата дупка в КТБ. Има проекти, които там са просто надценени и според мен няма как Василев да знае всичко – например какво е купувано надценено, смята бизнесменът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика