Прогноза - 140 хил. българи ще пътуват в чужбина по Гергьовден

14305
Прогноза - 140 хил. българи ще пътуват в чужбина по Гергьовден
Снимка: БГНЕС

340 хил. българи ще пътуват в страната, а близо 140 хил. ще излязат в чужбина по Гергьовден. Такава прогноза направи председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред Агенция "Фокус".

По думите на Драгнев за голямата почивка между 1-ви и 6-ти май се очаква да влязат около 90 хил. чужди граждани, т.е. по-малко в сравнение с Румъния.

Великден откри летния сезон на Черноморието

Неофициалния старт на туристическия сезон по Черноморието беше даден още с началото на великденските празници. И тази година Северното ...

„Северна Гърция е дестинацията, която българите предпочитат. Туристите влизат в дълбочина на близки разстояния, на не повече от час и половина с кола от границата. От гръцка страна границата са преминали около 90 хил. души, от които 60 хил. са били гърци, дошли с цел туризъм в България. У нас средната цена се движи около 255 лв. за великденски пакет, който включва великденски обяд и две нощувки. За Гърция средната цена за туристическо пътуване излиза 550 лв. заедно с транспорта”, каза още Румен Драганов.

Той посочи и кои места в България са били предпочитани от туристите: „Предпочитани бяха посещенията при близки и приятели. Това видяхме и от големия трафик по това време. Самият празник Великден се явява семеен празник, в който се виждат близки, роднини и приятели. Най-търсено беше бално, спа и уелнес туризмът. Най-напред бяха продадени пакетите, свързани с минералните води в цялата страна, както във Велинград, Хисаря, Кюстендил, Вършец, Поморие. Също така, изключително търсени бяха и къщите за гости и специално вили, които дават възможност за повече хора, да направят частно парти, и по този начин да им излезе доста по-изгодно”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика