През 2014 стартира авиолиния Белград-София

21158
През 2014 стартира авиолиния Белград-София

Самолетна линия между Белград и София ще стартира през следващата година. Това заяви по време на официалното си посещение у нас сръбският премиер Ивица Дачич (на снимката) след среща с българския си колега Пламен Орешарски, предаде „Фокус”.

„Очаква се отваряне на линия и до Варна. Това е голяма крачка напред в нашето свързване. Разговаряхме за множество икономически проекти”, каза Дачич. „Трябва да видим какво ще правим с железопътната връзка, защото част от нея все още не е електрифицирана. Трябва да си поставим високи цели. Основен цел трябва да е изграждането на транспортния коридор”, добави той.

Сръбският премиер Ивица Дачич пристига в София

На 11 декември министър-председателя на Република Сърбия Ивица Дачич ще бъде на официално посещение в България. Министър-председателят...

„През следващата година ще трябва да бъде организирано съвместно заседание на двете правителство, включително и тристранно с Румъния. Подкрепяме позицията на България, когато става дума по въпроса за Шенген например. Не сме минали тези въпроси преди вас, но сме изпитали достатъчно тези стандарти, които понякога са двойни. Няма съседни страни, между които да няма никакви открити въпроси. Смятаме, че няма нито един въпрос между нас, който не може да бъде решен. Трябва да се работи за тяхното решаване”, посочи премиерът на Сърбия.

„Няма нито една причина някой от тези въпроси да бъде тема табу, особено заради това, че всички живеем под едно и също слънце на Балканите, споделяме едни и същи добри и лоши страни на нашия регион. Често по политически въпроси се споменава проблемът с националните малцинства. От наша страна сме напълно готови да работим за това, дори като съветник в моя кабинет имам представител на българската малцинствена група”, заяви Ивица Дачич.

„Имали сте, а ние все още имаме голям праг на задължения, голям процент безработица, имахме много нестабилен период”, добави той.

По думите на сръбския премиер Сърбия е направила много за изпълнение на всички критерии за членство в ЕС.

Дачич: Сърбия ще бъде излъгана, ако не получи дата за преговори с ЕС

Сръбският премиер Ивица Дачич заяви, че за Сърбия е неприемливо на 28 юни да не получи дата за преговори с ЕС, а само „зелена све...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика