Предложение - управителят на БНБ да получава 9000 лв. заплата

7668
Предложение - управителят на БНБ да получава 9000 лв. заплата
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок ще внесе промяна в Закона за БНБ, която ще намали заплатите на гуверньора и подуправителите, споделиха депутати. Идеята била трудовото възнаграждение на шефа на централната банка да бъде 95% от заплатата на председателя на парламента, който получава около 4500 лева на месец.

Поправката щяла да допусне още толкова допълнително материално стимулиране за месец. Това означава, че гуверньорът ще взема 9000 лева месечно. За тримата подуправители се предлага общата сума да бъде с 10% по-малко, пише "24 часа".

Главният юрист на БНБ: Няма информация акционери на КТБ да съдят държавата

Няма информация за заведено дело срещу България от страна на акционери на КТБ. Това обяви главният юрист на БНБ и кандидат за подуправи...

Скандала със заплатите в БНБ разпали Велизар Енчев при избора на нов управител. Той обяви от парламентарната трибуна, че управителят на централната банка получавал 45 000 лв.

След изслушването на кандидатите за подуправители в бюджетна комисия миналия четвъртък новият управител Димитър Радев заяви, че се прави преглед на методиката, че тя вероятно ще бъде променена, както и че ще обяви сумите при приемането на бюджета за догодина.

Утре парламентът ще реши кои да са подуправители на БНБ. Предложението на Радев е това да са Димитър Костов, Калин Христов и главният юрист на банката Нина Стоянова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика