Предлагат Стоян Мавродиев за шеф на БНБ?

27796
Предлагат Стоян Мавродиев за шеф на БНБ?
Снимка: БГНЕС

Ще се оттегля, в момента, в който решим проблема с КТБ. Това каза миналата седмица управителят на БНБ Иван Искров пред временната парламентарна комисия по бюджет и финанси. Той призова Централната банка да бъде поставяна в условия на хаос и невъзможност да взима решения. Гуверньорът увери, че не е чиновник и не бяга отговорност.

Според информация на ПИК председателят на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев има най-високи шансове да бъде предложен за управител на БНБ. Агенцията се позовава на източници от висшите държавни среди.

След 4 месеца мотане за КТБ: БНБ просто не знае

4 месеца, много протести, много срещи и много изприказвани думи. Резултатът? БНБ просто не знае или иска повече мнение за анализи във в...

Припомня се, че младият финансист се ползва с подкрепата на ГЕРБ. Неговата публична кариера стартира именно по време на управлението на партията на Бойко Борисов, където бе народен представител, а след това и предложен за шефското място на КФН.

Номинацията на Мавродиев е била обсъдена сред част от политическия елит и е срещнала подкрепа. Самият той не се страхува да вземе отношение по горещата тема с фалита на Корпоративна търговска банка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com