Порожанов: Много неща ми станаха ясни покрай казуса "КТБ"

18852
Порожанов: Много неща ми станаха ясни покрай казуса "КТБ"
Снимка: БГНЕС

Трябва да ни притеснява това, което се случва в Гърция. Нужно е да се направи анализ за това дали ще има проблем с износа на български стоки. Коментарът направи новият-стар изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" и бивш служебен министър на финансите Румен Порожанов.

Според него България не е зле финансово. Миналата година била черезвичийна. Проблемите били решени с актуализацията на бюджета. Бившият служебен министър на финансите разкритикува предшественика си Петър Чобанов, обявявайки че той не се е доверил достатъчно на експертизата на Министерството на финансите.

АНЕЛ: Гърция се нуждае от завой към Русия

Гърция трябва да направи завой към Русия, заяви Гавриил Аврамидис от дясноцентристката партия "Независими гърци" (АНЕЛ), влязла в пра...

В ефира на bTV Порожанов коментира, че много неща са му станали ясни покрай случая "КТБ", които не са го направили "хепи". Повече по темата не стана ясно, тъй като бившият служебен министър казал каквото има пред ресорната комисия в 43-то НС.

Той допълни, че банковият надзор в БНБ формално си е понесъл отговорността. За пореден път беше изказано мнение, че управителят на БНБ Иван Искров е трябва да подаде оставка по много причини.

Новият-стар изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" подчерта, че е недопустимо структурата да има четирима директори за една година (както се случи миналата година). Той добави, че импровизации в структурата, която се разпорежда с толкова много европейски пари, не трябва да има.

Бяха отхвърлени обвиненията, че по време на предишния мандат на Порожанов са били купувани яхти и хеликоптери с пари по ПРСР.

Очаквано: Румен Порожанов се връща начело на ДФ "Земеделие"

Служебният министър на финансите от кабинета "Близнашки" Румен Порожанов отново ще оглави ДФ "Земеделие". Решението е взето от управите...

"Да, знам какво се случи, не изпитвам страх за живота си, няма да получите отговор на въпроса си". По този начин Порожанов коментира въпросите, свързани с побоя срещу него от края на 2011 г.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика