Порожанов: Дефицитът ще мине 1 млрд.лв.

23474
Порожанов: Дефицитът ще мине 1 млрд.лв.
Снимка: БГНЕС

Ваньо Танов отново ще ръководи митниците

Бившият шеф на Агенция "Митници" Ваньо Танов утре ще стане настоящият шеф на Агенция "Митници". Слуховете за неговото назначение се нос...

Дефицит от над 1 млрд.лв. ще се оформи в бюджета още през юли. Това е резултатът от ревизията на служебния кабинет. При това положение прекрояването на бюджета трудно ще се избегне, казва финансовият министър Румен Порожанов, цитиран от Нова телевизия.

Порожанов спря конкурс за избор на началник на Митница Свиленград

Служебният министър на финансите Румен Порожанов нареди на директора на Агенция "Митници" Павел Тонев да прекрати конкурсната процеду...

Според него предишните управляващи ясно са виждали, че приходите не се изпълняват, но са предпочели да харчат все едно събират повече пари, а не да спестяват. 

Отчетът показва 16.8 млрд. лева приходи и почти 18 млрд. лева разходи. Това, което притеснява новите управляващи е, че предишните управляващи са виждали проблемите, но не са положили усилия да харчат по-малко, за да може тази дупка да не се превръща в кратер.

Актуализацията на бюджета няма да ни се размине. Дефицитът няма да е под 2%, както планираха предишните управляващи. Ще ни се наложи да влезем и в обяснителен режим с Еврокомисията. Надеждата е да не трябва да бъдем глобявани, ако дефицитът надскочи забранените от Брюксел 3%.

На фона на информациите, че БНБ е дала заявка за печатане на пари, изненадващото е, че и финансовият министър, и премиерът научиха от медиите за това.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика