Плевнелиев пита какво щяло да стане, ако строим "Южен поток" без ЕК да позволи

14483
Плевнелиев пита какво щяло да стане, ако строим "Южен поток" без ЕК да позволи
Снимка: БГНЕС

Подкрепям "Южен поток", но само ако бъде направен по европейските правила. Тогава никой няма да бъде против проекта. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по горещата тема на седмицата.

Моята позиция е категорично ясна от първия ден, непроменена и изцяло в интерес на българския народ и вярвам, че тя помага много на държавата и на нацията като цяло по отношение на големите инфраструктурни проекти да се търси принципна позиция. „Южен поток” – да , но по правилата, каза Плевнелиев, цитиран от Агенция "Фокус".

Юнкер: Цяла Европа подкрепя България

Европейската комисия и България работят заедно във връзка с "Южен поток". Ние не сме само наблюдател, а сме заедно с вас в този тежък м...

Същевременно моля Вие да попитате всички, които към момента се изказват по темата, наистина да влязат малко повече в детайли. Ето един въпрос, който журналистите да зададат на всички – и на бившия президент на България, и на представители на опозиционни сили: "Какво би било, ако България стартира „Южен поток”, въпреки наказателна процедура и против европейските правила? Колко ще струва това на българския народ, знаете ли?", попита президентът Росен Плевнелиев .

Според държавния глава в момента има политически изказвания, декларации и оценки, а в крайна сметка най-важното е какво ще дойде в писмен вид като ясни документи и реакция на съответните страни. „Аз съм казвал едно и също нещо – „Южен поток” – да, но по европейските правила. Ако Русия е готова да се съобрази с европейските правила, няма кой да каже „Не”. Това днес го чухте и от Жан-Клод Юнкер, чухте го и от министър-председателят Бойко Борисов. Със сигурност ще го чуете и от другите държави по протежението на проекта „Южен поток”. Ако обаче Русия не е готова и не иска да се съобрази с правилата в ЕС, тя трябва да го заяви – толкова е елементарно”, каза още Росен Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com