Петя Славова съди e-vestnik и Иван Бакалов за 100 хил. лева

35401
Петя Славова съди e-vestnik и Иван Бакалов за 100 хил. лева

Банкерката Петя Славова, която е определяна за най-богата жена в България и която притежава "Инвестбанк", е завела съдебно дело срещу e-vestnik и лицето му Иван Бакалов.

Славова съди Бакалов и медията му заради поредица от статии от 2011 година насам, обединени под общото наименование "Клептокрация". В тях авторът твърди, че от сметки на клиенти в "Инвестбанк" изчезват пари. Славова иска 100 хил. лева обезщетение заради материалите.

Окончателно: 15 години затвор за банковия похитител от Сливен

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Бургаския апелативен съд от февруари месец тази година, с което бе постанове...

"През март тази година беше убит бизнесменът Борислав Манджуков. Той се опитваше да си върне над 5 млн. долара, откраднати от сметките на негови фирми в „Инвест банк”. В серията „Клептокрация” ставаше дума и за тези пари. След като Манджуков е убит, един свидетел по-малко. И моментът Петя Славова да ме съди е по-подходящ", пише Бакалов, без да казва пряко, че банкерката е поръчала атентата над Манджуков.

Според Закон за кредитните институции издателят и авторът на материали, които уронват доброто име на дадена банка чрез невярна инофмрация, могат да бъдат глобени съответно до 150 хил. и до 20 хил. лева. Въпреки че бяхме сигурни във фактите, които излагаме, имахме и документи, от наша страна поехме голям риск, защото нямахме доверие на институциите, които в никакъв случай не пазят потребителя, а пазят банките, пише самият Бакалов.

Какво написа журналистът за "Инвестбанк"

Според e-vestnik "Инвестбанк" е придобита от Славова и Митко Събев с помощта на квестори на БНБ.

Банката, на която разчита купувачът на „Доверие”, е загубила лиценза си

Руският трезор „Инвестбанк”, който стои зад компанията-купувач на най-големия пенсионен фонд у нас – „Доверие&...

Славова и Събев получават преобладаващ дял в собствеността, сменят ръководството и изхвърлят от банката акционерите основатели с поименни акции. Това става с помощта на квестори от БНБ, които участват в закононарушението. По-късно двамата квестори стават директори в банката. След това ощетените първоначални собственици на банката завеждат дело и то за повече от 10 години минава по всички съдебни инстанции, като последователно съдиите определят като нищожно общото събрание на акционерите, на което е извършена тази операция. Съдебни решения от Софийски градски съд, от Апелативен съд, определения на Върховния касационен съд потвърждават едно и също – общото събрание, променило собствеността и името на банката, е нередовно, законните собственици са предишните, разказва e-vestnik.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика