Пазарът оценява дупката в КТБ на 2 млрд. лева, казва Емил Хърсев

31401
Пазарът оценява дупката в КТБ на 2 млрд. лева, казва Емил Хърсев
Снимка: БГНЕС

Седмица преди падежа на облигацията в долари на КТБ пазарът оценява, че щетата в банката е около 2 млрд. долара. Това заяви финансистът Емил Хърсев.

Какво стана с международния одит на КТБ? Защо не се разкриват кредитните досиета в КТБ, попита бившият лидер на СДС Мартин Димитров в сутрешния блок на Нова телевизия. И защо няма ежемесечен одит на квесторите в КТБ, добави той.

Егото на Борисов е слабостта му като политик, смята Татяна Дончева

Бойко Борисов няма нужда от никаква коалиция и приказките за сближаване на ГЕРБ и ДПС са пропаганда, опорни точки. Това заяви лидерът н...

Абсурдно е да се облягаме на международен одит – ако това беше лечението, то нямаше да има фалирала банка в света, оспори тезата на Димитров Емил Хърсев.

Актуализацията на бюджета в предложения ѝ от ГЕРБ и ДПС вид не е сериозна. Сега президентът Росен Плевнелиев трябва да номинира финансовия министър и конкретно, точно те да излязат и да кажат за какво трябват пари като водещи приоритети, смята едно от лицата на Реформаторския блок. Предвид плана да има извънредно заседание за актуализацията на бюджета чак следващата седмица, президентът има време да номинира служебен финансов министър и да се задейства този план, добави Димитров.

По оценка на Хърсев Апокалипсис с бюджета няма. Неуредици обаче могат да дойдат от развитието на икономиката заради създаване на пречки – това е истинската опасност, смята Хърсев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика