Павлова: Твърденията на Терзиева за Северната тангента не са верни

30323
Павлова: Твърденията на Терзиева за Северната тангента не са верни
Снимка: БГНЕС

Оценката на земите, които трябва да бъдат отчуждени по трасето на Северна скоростна тангента, е направена и приета през декември 2013 г. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Бойко Борисов, предаде "Фокус". Коментарът й дойде по повод твърдения на настоящата регионална министърка Десислава Терзиева, че оценката е приета през 2010 г. по време на управлението на ГЕРБ. Днес в София собственици на земи протестираха срещу ниските цени, на които се изкупуват имотите им с цел върху тях да се изгради тангентата.

„Може би на госпожа Терзиева трябва да й напомним още веднъж, че ние вече от почти година не сме на власт и тези удобни оправдания, че нещо е направено преди от правителството на ГЕРБ вече отдавна не минават. Това, което е факт, е, че имаше промени в закона, и съответно прилагане на нова методика за извършването на оценки на земи по времето на ГЕРБ”, каза още Лиляна Павлова.

Няма яснота кой ще води ГЕРБ на евровота, обяви Павлова

На този етап няма яснота кой ще води листата на ГЕРБ за евроизборите. Предстои голямо отчетно изборно събрание, което ще се проведе н...

По думите й през 2010 г. е променен законът и е въведена методиката, но методиката сама по себе си е начин на определяне и ценообразуване.

„Самата оценка на конкретните земи по трасето на Северна скоростна тангента е направена в момента, от наетата от Агенция „Пътна инфраструктура” фирма. Оценките на земите, конкретно за Северна Скоростна тангента, са внесени в пътната агенция през декември 2013 г., когато са одобрени и са вкарани на Министерски съвет. Поредната некомпетентност на министъра и опит да се оправдава с правителство, което не е на власт от една година. Именно методиката предвижда, при оценяване на земите по протежението на трасето (Северна скоростна тангента минава през урбанизираната територия на София) пазарни аналози на сходни продажби и сделки на тези земи да бъдат взети предвид”, допълни още Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика