Паника сред работниците в сръбската фабрика за стъкло на Цв. Василев

17412
Паника сред работниците в сръбската фабрика за стъкло на Цв. Василев
Снимка: БГНЕС

Арестът на банкера Цветан Василев предизвиква паника сред 850-те служители на фабриката за стъкло в град Парачин. Василев е мажоритарен собственик на сръбското предприятие.

Макар че засега получават редовно заплатите си, работниците се страхуват за своето бъдеще, информира Дарик радио.

Цв. Василев няма да се върне доброволно в България

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) се яви в едно от полицейските управления в Белград. На влизане той заяви...

Не е известно и какво ще стане с фабриката. Продажбата на амбалажно стъкло върви слабо, натрупани са големи запаси. Василев е инвестирал общо 105 милиона евро в производствената линия за стъкло, съобщават сръбските медии.

Припомняме ви, че вчера съдът в Белград наложи на банкера Цветан Василев най-леката мярка - подписка. Така мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) ще изчака на свобода евентуалната си екстрадиция в България.

Съгласно съдебното решение международният паспорт на Василев се конфискува, а самият той всеки ден трябва да идва за подпис в най-близкото полицейско управление.

В следобедните часове вчера стана ясно, че Българската прокуратурата е изпратила на сръбските власти молба за екстрадиция по отношение на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ).

Към молбата са приложени документите по чл.12 по чл.12 ал.2 букви "b" и "с" от Европейската конвенция за екстрадицията: описание на престъпленията, за които се иска екстрадиция – времето и мястото на тяхното извършване, правната им характеристика и приложимите спрямо тях законови разпоредби; копие на приложимите законови разпоредби, възможно най-точно описание на исканото лице, придружено от всякаква друга информация, подпомагаща установяването на самоличността и гражданството му.

 

 

Близнашки иска Цветан Василев да се върне в България, за да поеме отговорността си

Цветан Василев трябва да се върне в България и да поеме своята отговорност, заяви служебният премиер Георги Близнашки. "Василев трябва...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика