ПОД "Утре": И ние искаме да знаем защо сега се гласува пенсионна реформа

23644
ПОД "Утре": И ние искаме да знаем защо сега се гласува пенсионна реформа
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Във връзка с изказано мнение и внушенията за връзка между гласуваните законодателни промени, касаещите пенсионните фондове и ПОД "Утре" АД в предаването на Нова Телевизия "Здравей България", бихме искали категорично да заявим, че промените ще засегнат всички пенсионноосигурителни дружества в България и особено сега навлизащите на пазара. Към момента ПОД "Утре" АД не е стартирало дейност по привличане на осигурени лица и гласуваните промени ще се отразят безспорно върху дейността ни, както и на всички участници на пазара и върху много други сфери, уточняват от фонда.

И ПОД "Утре" АД търси отговор на въпроса защо точно сега и в такива кратки срокове бяха гласувани тези промени за пенсионното осигуряване и какви са причините за тях. Особено, като се има предвид, че има неяснота кога ще бъдат приети и какво ще съдържат подзаконовите нормативни актове. Категорично заявяваме, че дейността ни е независима политически и осъществяваме дейността си в съотвествие на законите на страната. Вярваме, че пенсионното осигуряване трябва да дава сигурност на хората и търсим отговор на въпроса дали така взети набързо решения ще се отразят благоприятно в дългосрочен план върху благосъстоянието на хората и икономиката на страната като цяло.

Румен Гечев направи косвена връзка между пенсионните фондове и КТБ

Води се кампания срещу пенсионните фондове с цел да се прехвърлят пари, за да се освободят средства за бюджета. Нечувано е да не си гов...

В допълнение ПОД „Утре“ АД има издаден лиценз за осъществяване на пенсионноосигурителна дейност от Комисията за финансов надзор през юли 2014 г. Дружеството отговаря на всички законови изисквания за осъществяване на дейност и е с ясна собственост, която е публично достъпна, както следва: 99.99% от капитала на ПОД „Утре“ АД са собственост на "Изи асет мениджмънт“ АД.

ПОД „Утре“ АД ще продължи да следи със загриженост развитието на темата, като ще се стремим да предлагаме най-добрите решения за осигурените лица в дългосрочен план.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com