От БДЖ се оправдаха и със съда заради останали на работа хора, крали нафта

13474
От БДЖ се оправдаха и със съда заради останали на работа хора, крали нафта
Снимка: БГНЕС

Кражбата на нафта в БДЖ продължава да е гореща тема, с много обяснения и нови разкрития.

Според изпълнителния директор на „БДЖ Холдинг” Владимир Владимиров има много възстановени от съда на работа дисциплинарно уволнени работници. Вчера ръководителят на БДЖ „Товарни превози” Любомир Илиев обяви, че през 2014-та година са хванати заради кражба на нафта.

Шефът на БДЖ "Товарни превози" обещава масови уволнения заради кражби

Темата с кражбите на нафта в БДЖ не е нова. Това заяви ръководителят на БДЖ „Товарни превози” Любомир Илиев. Според Илиев ...

Не можем да спрем всички кражби, винаги ще има някой, който да излъже системата, настоя Владимиров в сутрешния блок на Нова телевизия. От своя страна лидерът на железничарския синдикат Петър Бунев настоя, че синдикатите са подкрепяли всяка мярка против кражби, взета от ръководството. И попита – защо нямало заповед разходът на гориво да се отчита с GPS-а? Бунев каза още, че има само една монтирана камера, на която се вижда колко гориво се сипва в локомотивите. Владимиров призна за една работеща камера, трябвало да са поне десет, но на този въпрос следвало да отговори шефът на „Товарни превози”.

Владимиров обяви, че БДЖ „Товарни превози” има 51 млн. лева загуба. Без реформи БДЖ няма никакъв шанс, заяви категорично той. Ако няма навременно лечение, състоянието става неспасяемо, подчерта Владимиров. Който се противопоставя на реформите, значи е на грешната страна на историята. Реформите ще се случат, но въпросът е да не се стигне до момент, в който железниците ще преминат определена граница, каза Владимиров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com