Още текат преговорите за продължаване на работата на двата блока на ТЕЦ Бобов дол

12847
Още текат преговорите за продължаване на работата на двата блока на ТЕЦ Бобов дол

Анекс към договора между Електроенергийния системен оператор (ЕСО) и ТЕЦ Бобов дол, който би гарантирал запазването на работата на двата блока на централата, все още не е подписан. Преговорите за регламентирането на условието за работа на дружеството при евентуално активиране на студен резерв ще продължат поне до края на седмицата, макар че подписването се окачваше до края на вчерашния ден, предаде dennews.

Анексът бе разгледан на среща в Министерство на околната среда и водите (МОСВ), която се състоя с цел да бъде потърсен изход от критичната ситуация, до която ще доведе спирането на един от двата работещи блока на топлофикационното дружество Бобов дол. В срещата участваха Светлана Георгиева – служебен министър на околната среда и водите, Бойко Малинов – служебен заместник-министър на околната среда и водите, представител на Електроенергийния системен оператор, мениджърският екип на ТЕЦ Бобов дол и представители на ръководствата на КНСБ и на Федерацията на независимите синдикати на миньорите (ФНСМ) – КНСБ.

КНСБ: ТЕЦ "Бобов дол" възстановява работата на два блока

Проведоха се неформални разговори по време на честването на Деня на миньора и до колкото разбрах, вече има разрешение от тази сутрин с ...

На срещата страните се уговориха МОСВ, спазвайки Закона за опазване на околната среда и водите, да предложи решение за работа на първи и втори блок до края на 2014 г. – срок, до който трябва да бъде изпълнено изискването от присъединителните договори и бъде извършена проба на сероочистващи инсталации.

Намаленото производство на електроенергия, ако не се намери решение на проблема и бъде спрян единият блок на ТЕЦ Бобов дол, ще доведе до 50% намаление на добива на въглища и до 50-процентно съкращение на миньори от мини Бобов дол, както и от другите засегнати въгледобивни дружества – „Открит въгледобив – Перник”, „Станянци”, „Бели брег” и „Чукурово”.

Колективите и синдикалните структури на КНСБ в дружествата остават в готовност за протестни, стачни и други граждански действия, за да защитят работните си места и доходите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com