Още една американска компания се интересува от "Терес" и "Силистар"

7405
Още една американска компания се интересува от "Терес" и "Силистар"

След като вчера стана ясно, че Exxon Mobil се интересува от участие в конкурсите за разрешително за търсене и проучване за нефт и природен газ в българската част на Черно море, оказва се, че още една американска компания има подобни апетити. Anadarko ще се включи в конкурса за търсене в блоковете „Терес“ и „Силистар“, съобщиха от пресцентъра на партия ГЕРБ, като цитира един от директорите в компанията Ерик Фрай.

Най-голямата енергийна компания в света може да вземе "Терес" и "Силистар"

Американският гигант Exxon Mobil проявява интерес към конкурса за концесия на българските газови полета "Терес" и "Силистар" в Черно мо...

Интересът на Anadarko е бил заявен пред председателя на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев, заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков и заместник-председателя на управителния съвет на “Булгар­трансгаз” Делян Димитров. Тримата са в САЩ, за да посетят изложението, посветено на проучванията и добива на нефт и газ, което се провежда в Хюстън.

Припомняме, че вчера вицепрезидентът на Exxon Mobil подчерта, че американската компания проучва много внимателно всички документи и възможностите за участие в търговете за двата блока „Терес“ и „Силистар“ в Черно море. От Exxon Mobil заявиха, че оценяват и имат конкретни очаквания към потенциала в българския район на Черно море, защото имат опит в проучването както на румънската част, така и на други части на Черно море.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика