Октомври може да ни чака още веднъж поевтиняване на парното

8918
Октомври може да ни чака още веднъж поевтиняване на парното
Снимка: БГНЕС

Парното може да поевтинее още веднъж през октомври. Прогнозата направи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов в ефира на БНТ.

Шефът на държавният регулатор увери, че токът за битовите абонати ще се увеличава през следващите 4 години с не повече от 2 процента, което е в рамките на инфлацията.

КЕВР реши - топлата вода и парното поевтиняват

С между 0,6% до 16% поевтинява топлоенергията от 1 юли на годишна база. Това съобщи председателят на КЕВР Иван Иванов, като решението е...

Гаранция за поносима цена на електроенергията и качеството на услугата ще бъде и стартът на енергийната борса, което трябва да се случи от нова година, смята Иванов.

Припомняме, че в края на миналия месец, 30 юни, на закрито заседание на КЕВР беше решено топлоенергията от 1 юли да поевтинява с между 0,6% до 16% на годишна база.

В София клиентите ще плащат с 13% по-малко спрямо изминалия зимен сезон. С 14% поевтиняват топлофикационните услуги в Разград, а с 13,5% - в Бургас. В Пловдив, Варна и Плевен цената на услугите, предлагани от топлофикационните дружества, спада с около 10 на сто. По-малко е намалението за Габрово (2,6%) и Сливен (8,5%).

По думите на председателя на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев енергийната борса трябва да бъде факт в началото на ноември тази година. Според него тя ще спомогне за либерализацията на пазара.

"Платформата, на която ще се търгува количествата електроенергия вече е купена", съобщи в началото на юни Добрев.

КЕВР реши да отложи поскъпването на тока с един месец

На закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е взела решение за удължаване на ценовия период на дружествата в ...

 

 

 

 

 

Шефът на КЕВР: Не сме обслужвали никакви корпоративни интереси

Никакви корпоративни интереси не са обслужени в досегашните решения на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това заяви пре...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика