Очаквано: Румен Порожанов се връща начело на ДФ "Земеделие"

23076
Очаквано: Румен Порожанов се връща начело на ДФ "Земеделие"
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на финансите от кабинета "Близнашки" Румен Порожанов отново ще оглави ДФ "Земеделие". Решението е взето от управителния съвет на фонда. 

Органът гласува д-р Лозана Василева и Атанас Добрев да заемат поста заместник-изпълнителен директор на ДФЗ. Атидже Алиева – Вели и Живко Живков запазват длъжностите си. На заседанието си УС освободи Иванка Багдатова-Мизова от длъжността заместник-изпълнителен директор на ДФЗ.

Отново предлагат Румен Порожанов за директор на ДФ "Земеделие"

Министърът на земеделието Десислава Танева заяви, че ще предложи за директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов. Министър Т...

Управителният съвет гласува и ресорите на заместник-изпълнителните директори. Живко Живков ще отговаря за директните плащания и информационните технологии. Атидже Алиева – Вели ще отговаря за договориране, оторизация и ПРСР, а д-р Лозана Василева за Технически инспекторат и инвестиционно и краткосрочно кредитиране и селскостопански пазарни механизми. Атанас Добрев ще координира дейностите по САПАРД и Програмата за морско дело и рибарство, информира МЗХ.

Още преди десетина дни министърът на земеделието Десислава Танева обяви, че ще предложи Държавен фонд "Земеделие" да бъде оглавен от Румен Порожанов. Тя потвърди намерението си преди няколко дни.

Румен Порожанов заемаше този пост между 2011 и 2013 година. Той е магистър по „Аграрен бизнес, икономика и мениджмънт“ и по „Отбранителна индустрия, икономика и мениджмънт“ от Университета за национално и световно стопанство в София. Има специализации по публични финанси, публично управление и структурни реформи в Joint Vienna Institute, Австрия.

 

Румен Порожанов се връща начело на ДФ "Земеделие"?

Служебният министър на финансите Румен Порожанов ще оглави за втори път ДФ "Земеделие". Той вече беше шеф на фонда по времето на преди...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика