Очаква се утре да започне кампанията по изкупуване на тютюна

19765
Очаква се утре да започне кампанията по изкупуване на тютюна
Снимка: БГНЕС

За утре се очаква да е започнала кампанията по изкупуване на тютюн. Това каза Асен Кичуков, заместник-председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, предаде „Фокус”.

„Знаем, че комисии са тръгнали към доста региони в страната. Нека видим какви ще бъдат резултатите, утре ще станат ясни”, добави той.

Тютюнджиите запалиха бали на пътя, внасят декларация до Греков

Производители на тютюн от цялата страна се събраха на международния път за Турция и Гърция Е 80 край Харманли в знак на протест към зак...

Протестът на тютюнопроизводителите, който започна сутринта,  продължава и в момента. Над 600 души са останали заедно с председателя на асоциацията Цветан Филев. „Ако няма някакви промени, продължаваме с протестите, на какво ниво и къде да се проведат – ще решим по-нататък. Бяха отправени призиви от тютюнопроизводителите от кърджалийския и хасковския регион всички да излязат на един общонационален протест на по-централно място в страната. Още не е уточнено за къде и за кога става въпрос”, обясни Асен Кичуков.

По думите му има индикации, че фирми тръгват да купуват тютюн. „Има и леко повишаване на цената, така че това са някакви резултати”, заяви той.

„Пътят Е-80 край Харманли в този момент не е блокиран. Протестът премина нормално, връчихме декларация на представителите от Министерство на земеделието и храните, на директора на дирекция „Растениевъдство” към МЗХ – Евгения Митрова”, каза Кичуков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com