Наводненията са нанесли щети за около 3,2 млн. на жп инфраструктурата

20888
Наводненията са нанесли щети за около 3,2 млн. на жп инфраструктурата
Снимка: dariknews.bg

Щетите по железопътната инфраструктура след последните наводнения са около 3,2 млн. лв. Информацията съобщи на гара Стара Загора министърът на транспорта Николинка Ангелкова. Тя посети най-засегнатите от стихията участъци на гара Михайлово и трасето между гарите Любеново и Гълъбово на жп линията Нова-Загора - Симеоновград.

Всички железопътни линии са застраховани и ще си потърсим парите от застрахователя, каза още Ангелкова. Ако застрахователните премии не дистигнат, ще се търсят и компенсации от държавния фонд за бедствия и аварии, информира "24 часа".

Ангелкова: БДЖ дължи 600 млн.лв.

БДЖ дължи 600 милиона лева на кредиторите и акционерите, обяви транспортният министър Николина Ангелкова, предаде БГНЕС. Предстоят пр...

Едната от линиите на гара Михайлово е възстановена още миналата неделя, по другата се работи. Движението между Любеново и Гълъбово ще бъде пуснато в понеделник, но там се движат само товарни влакове. В участъците, където е имало ремонти, в момента влаковете се движат със скорост 25 км в час.

"Понеже държим на сигурността, влаковете ще тръгнат с нормална скорост, когато се уверим, че с ремонтите всичко е наред", бе категорична Ангелкова.

Най-проблемен остава жп участъкът Любеново – Гълъбово, по който ще бъде възстановено движението в понеделник – 15.09.2014 г. След това ще започне работа по гърловината на гара Михайлово, чието възстановяване ще отнеме най-много време, информира МТИТС.

Мерките за безопасност и сигурност на влаковото движение в засегнатите от наводненията части от железопътната инфраструктура са завишени. Непрекъснато се извършват проверки и се прилагат разписаните мерки и действия за аварийни ситуации.

Ангелкова: Приоритет са транспортните проекти, финансирани от ЕС

Оценката на рисковите проекти по Оперативна програма "Транспорт" 2007 – 2013 г. и спешни мерки за тяхното своевременно приключв...

Не са нанесени големи щети по жп участъците, чието изграждане се финансира по Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013. Отстраняването на преовлажнените почви няма да се отрази на строителството и няма да има забавяне в сроковете за изпълнението на проектите, коментира министър Ангелкова. Неустойки към изпълнителите за забава, в следствие от нанесени щети, ще се търсят, ако те не докажат, че същите не са предизвикани от форсмажорни обстоятелства.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com