Над 200 хил. лв. са необходими, за възстановяването само на едно от наводнените училища в Мизия

25222
Над 200 хил. лв. са необходими, за възстановяването само на едно от наводнените училища в Мизия
Снимка: БГНЕС

Над 200 хиляди лева са необходими, за да бъде възстановено само едно от наводнените училища в Мизия. Това е над половината от авансовите суми, отпуснати за целта от служебния кабинет.

По време на наводнението близо две седмици под вода бяха сградите и дворовете на две училища и една детска градина.

Освен нашето училище, много пострада и професионалната гимназия. Съществени ремонтни дейности там трябва да се извършват, но като площ нашето училище е доста по-голямо, и като засегнати помещения. Може, за съжаление, да държим това тъжно първенство за най-пострадалото училище.

Грубата първа сметка е за около 200 хиляди лева. Това е сметка на база на това, което знаем, че сме вложили в училището като ресурси, като материали. При всички случаи ще излезе повече, в никакъв случай няма да излезе по-малко, защото тази сума не включва повредената външна изолация на училището.

Очаквам още един куп неща, които ще се появят като проблеми, които трябва да решаваме в движение, защото нямаме неограничен ресурс от време, каза Галина Вълчанова, директор на средищното основно училище "Цанко Церковски", цитирана от БНР. 

За почистването на средищното училище от седмици помагат и лишени от свобода от Врачанския затвор. 30 на сто от отпуснатите в аванс от служебното правителство 1 милион лева за възстановяването на Мизия са за ремонт на ремонт на засегнатите учебни заведения в бедстващия град.

Министърът на образованието Румяна Коларова увери преди дни, че учебната година ще започне без забавяне във всички райони пострадали от бедствия. Днес тя ще посети Мизия, за да проследи подготовката за 15 септември.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика