На БДЖ им е нужна тежка реформа, смята шефът им

16309
На БДЖ им е нужна тежка реформа, смята шефът им
Снимка: БГНЕС

Без реформа за БДЖ няма бъдеще и това е ясно за всеки здравомислещ човек. Това заяви изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Владимир Владимиров. „Реформата е тежка и включва много непопулярни мерки, но за спасяването на железницата няма друг изход. Много е важно железницата да стане приоритет на държавата, след като е била пренебрегвана през последните 20 години”, посочи той пред "Фокус".

Според него е важно да се утвърди План за развитие на БДЖ, в който да има съчетание от мерки, свързани с инвестиции, погасяване на задълженията към банките и оздравяване на компанията. „Ако се използва такъв комплексен подход и всичко се прави едновременно тогава има всички шансове БДЖ да стане една нормална железопътна компания”, коментира изпълнителния директор на БДЖ.

33 от спрените влакове ще бъдат възстановени

"БДЖ-Пътнически превози" ревизира графика за движение на 38-те спрени пътнически влака. Националният железопътен превозвач ще възстано...

Във връзка с това, че по време на протестите са издигнати искания да бъде спряна приватизацията на „Товарни превози” и да бъдат дадени неизплатените ваучери на служителите, Владимир Владимиров обясни, че процедурата е започнала през май миналата година по време на предишното ръководство на БДЖ и е била обжалвана многократно.

„Ние заварихме този проблем преди два месеца, когато поехме ръководството на компанията. В момента правим всичко възможно, за да го решим и плащаме на служителите в пари, а не с ваучери. Това не е най-добрият вариант, защото излиза по-скъпо на дружеството, но сме поставени в невъзможност да предприемем каквито и да е било други действия. Колкото до Товарни превози, каня всеки, който изказва твърдения, че дружеството е печалившо, да заповяда и да се запознае с отчетите му за периода от 2007 г. до 2014 г. От тях съвсем ясно се вижда, че те не са „златната кокошка”, както се твърди”, поясни Владимиров.

По думите му в ”БДЖ – Товарни превози” трябва да протече много сериозна реформа и увери, че се използват съвременни инструменти, както за анализ, така и за реализацията й.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика