НОИ: Действахме адекватно по повод пенсиите в КТБ

23960
НОИ: Действахме адекватно по повод пенсиите в КТБ
Снимка: БГНЕС

"Действията на Националния осигурителен институт (НОИ) по казуса с изплащаните пенсии по сметки в КТБ АД и "Креди Агрикол България" ЕАД са навременни и адекватни", се казва в официална позиция на института.

НОИ предлага две нови е-услуги

От днес Националният осигурителен институт (НОИ) допълва списъка си с електронни услуги с две нови възможности за заявяване на админи...

След решението от 20 юни 2014 г. на УС на Българска народна банка за поставяне под специален надзор на "Корпоративна търговска банка" АД и "Креди Агрикол България" ЕАД съгласно Закона за кредитните институции, НОИ реагира незабавно с цел своевременно информиране на лицата, получаващи пенсиите и обезщетенията си в двете банки, за възможността да заявят желанието си същите да се изплащат чрез друга банка или чрез пощенска станция, твърдят още от институцията.

НОИ изброяват и действията, които са предприети за информиране на засегнатите пенсионери.

"От около 6000 лица, получаващи пенсиите си в двете банки, в резултат на предприетите действия още до 2 юли 2014 г. са подадени и обработени от НОИ 3672 броя заявления на пенсионери за смяна на платеца на пенсията. В Контактния център на НОИ са регистрирани значителен брой обаждания от пенсионери, които въпреки , че са били информирани за възможността да променят банковата си сметка за получаване на пенсия, не са предприели действия в тази насока, позовавайки се на официалната информация, че двете банки ще бъдат отворени на 21 юли 2014 г.", посочва се в позицията.

Още подробности четете в Expert.bg.

120 млн. лв. до края на годината ще струва увеличението на пенсиите

След като от 1 юли влезе в сила актуализацията на всички пенсии по швейцарското правило, увеличението ще повиши разходите на Национални...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика