Муравей Радев: Утре ситуацията в Гърция ще приключи по възможно най-лошия начин

13875
Муравей Радев: Утре ситуацията в Гърция ще приключи по възможно най-лошия начин

"Гръцкото сиртаки е на финала си. Мисля си, че утре ситуацията в Гърция ще приключи по възможно най-лошия начин за тях". Това заяви бившият финансов министър Муравей Радев в предаването "Лице в лице".

Според него утре ще станат две неща - първото е, че Гърция ще фалира, ако не изплати 1,6 млрд. евро. Второто събитие, коeто ще стане факт, е изтичането на  спасителното споразумение.

Муравей Радев: Гръцката финансова система ще се изпари за часове

Гръцката финансова система ще се изпари до дни, за часове. Това прогнозира бившият финансов министър Муравей Радев, който в момента е н...

Радев заяви, че когато няма спасителен план, няма начин ЕС да налива повече пари в Гърция. Централната банка на Европа няма да има защо също да помага на Гърция.

"Банките оставени сами, без помощ, не могат да финансират правителството. Депозитите на населението и на бизнеса са в тях. По този начин бизнесът замръзва и изпада в дълбока рецесия", допълни още бившият министър.

Според него се очаква срив на финансите и правителството може да разчитат само на данъците, а гърците не обичат да плащат. Радев заяви, че финансовата криза ще доведе до икономическа. Те двете пък до социална криза, което своевременно води политическата криза. Той очаква социално-икономически взрив.

"В България няма гръцки банки, а български предприятия с гръцки собственици. Те не са заплашени от никакъв технически риск и нямат никакъв гръцки дълг. Само сами може да си направим белята, ако тръгнем да теглим парите си от тях", допълни още Радев.

Муравей Радев: Без помощта на видни политици Цв. Василев не би могъл да направи това нещо

Димитър Радев е много подходяща кандидатура за шеф на БНБ. Аз дори се учудвам, че е приел. За него това е малко кон за кокошка, това за...

Относно кандидатурата на Димитър Радев за управител на БНБ, бившият финансов заяви, че той е  най-добрият според него вариант.

"Той е много добре подготвен като специалист, доказал е себе си. Бил е заместник-председател на социалната банка е Европа и познава от европейско ниво и тази банкова система", допълни Муравей Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com