Муравей Радев: Гръцката финансова система ще се изпари за часове

10338
Муравей Радев: Гръцката финансова система ще се изпари за часове

Гръцката финансова система ще се изпари до дни, за часове. Това прогнозира бившият финансов министър Муравей Радев, който в момента е на почивка в Гърция. Той се включи в ефира на Нова Тв и даде своето мнение за случващото се в Гърция.

"След като пет месеца размотаваше ЕС с иди си-ела си, сега премиерът Ципрас си изми ръцете като Пилат Понтийски с референдум на 5 юли", заяви той.

Българи в Гърция: Не може да сложиш кепенците на една страна

"Не може да сложиш кепенците на една страна". Това заяви Светослав Павловски, който живее в южната ни съседка от 15 години, предаде Нов...

Как може тези малки приходи да покрият тези огромни разходи, попита финансистът. 16% от брутните им разходи са само за пенсии, възмути се Радев. Първо ще спрат банките, обезателно ще настъпи паника, гърците и бизнеса държат 130 млрд. в банковата система. На практика те арестуват техните авоари в банките. Той прогнозира, че се очаква фалит на публичните финанси.

На въпрос дали събитията в Гърция ще рефлектират върху българската икономика Радев каза, че технически няма причини за това, "освен ако сами не си направим белята". За нас няма да е страшно, нито за Евопа, но за Гърция ще е страшно, смята Муравей Радев. Ние имаме 4 банки с гръцки собственици, които са много стабилни, нямат в портфейла си гръцки ценни книжа, каза Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com