Мтел придобива blizoo

8388
Мтел придобива blizoo

Telekom Austria Group обяви днес, че Мтел е постигнал съгласие за придобиването на 100% от кабелния оператор blizoo България с досегашния собственик – EQT V.

„Придобиването на blizoo е още една стъпка към това да развием допълнително изпълнения с предизвикателства български пазар. Ние, заедно с Мтел, виждаме огромен потенциал в силно растящия пазар на фиксирани услуги, което в крайна сметка ще е ползотворно за българските клиенти,“ коментира Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group от 1 август 2015 година.

Carat поема медийната стратегия на Mtel за тази година

Карат (Carat) е агенцията, избрана да работи по медийната стратегия на Мтел (Mtel) през 2015 година. Телекомът финализира конкурса за ...

“Тази сделка открива широка гама от възможности за Мтел и засилва нашето портфолио от фиксирани услуги. Очакваме от властите положително решение за придобиването, тъй като тази сделка ще спомогне за развитието на пазара и за по-големи инвестиции в българската икономика,“ каза Танасис Кацирубас, главен изпълнителен директор на Мтел.

По данни на Telekom Austria Group blizoo България има дял от 8% на пазара на фиксиран интернет и 11% на пазара на ТВ услуги.

Още по темата за придобиването на кабелния оператор прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика