Московски: Целта е Дунав мост 2 да е завършен до края на 2012 г.

6006
Московски: Целта е Дунав мост 2 да е завършен до края на 2012 г.

Нашата цел е мостът Видин - Калафат действително да бъде окончателно завършен до края на календарната година с всички дейности. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски, предаде БГНЕС.

Окончателното завършване на "Дунав мост 2", Видин – Калафат, зависи от метеорологичните условия, тъй като довършителните дейности изискват определени температури. Още утре или в близките дни трябва да бъде окончателно съединен, обясни Московски. Кога ще заработи зависи и от създаването на компанията, която оперира по моста.

Ивайло Московски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта и инфраструктурата на Румъния Овидиу Силаги подписват днес Меморандум за създаване на Смесен българо-румънски междуведомствен комитет за устойчиво развитие на вътрешноводния транспорт в общия българо-румънски участък на река Дунав.

Създаването на смесения българо-румънски Междуведомствен комитет ще спомогне за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни по общите проекти за подобряване на корабоплаването в общия участък от река Дунав и на свързаността между двете държави.

Ивайло Московски: Остават 18 метра, за да бъде свързан изцяло Дунав мост 2

Осемнайсет метра остават за да бъде свързан изцяло Дунав мост 2 от българския до румънския бряг. Това каза министърът на транспорта, ин...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика