Милен Велчев влезе в БТК

32828
Милен Велчев влезе в БТК
Снимка: БГНЕС

Бившият финансов министър и настоящ шеф на българския клон на руската банка VTB Capital Милен Велчев вече е част от "Вива телеком България", става ясно от справка в Търговския регистър.

Велчев е представител за България на ВТБ Капитал, заедно с Красимир Катев. Той е един от управителите на компанията "Вива телеком България", която е фактическият собственик на БТК. Собственик на „Вива телеком България“ е регистрираната в Люксембург компания - InterV Investment S.a r.l.

КЗК подхвана собствеността върху БТК

Комисията за защита на конкуренцията е започнала производство заради сигнал, че е контролът върху БТК се упражнява от трето лице, а КЗК...

От промяната в Търговския регистър става ясно, че "управителят Милен Емилов Велчев представлява дружеството винаги съвместно с управителя Златозар Кръстев Сурлеков или с управителя Светлана Иванова Бахчеванова". Интересен факт е, че в края на миналата година се появи информация, че Сурлеков е сменен като член на УС на БТК, но това не беше официално отбелязано в Търговския регистър.

Припомняме, че БТК е разследвана от КЗК заради сигнал изпълнителния директор на "Технологичен център – институт по микроелектроника" АД (ТЦ-ИМЕ). Сигналът касае кой всъщност контролира БТК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика