Методи Андреев: ДПС има интереси в битката в частните фондове

17524
Методи Андреев: ДПС има интереси в битката в частните фондове

ДПС са първите, които започнаха политика с частните пенсионните фондове. Те имат свои интереси в тази насока. Това коментира депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в ефира на ТВ7. В допълнение той не пожела да уточни за кой фонд става дума.

Зад НОИ седи държавата. Зад фондовете седят частни лица, които са съмнителни, продължи с подкрепата си депутатът. Той обясни, че доходността идва от това, ако държавата започне да бележи стабилен икономически ръст.

Горанов за пенсионната реформа: Ние нямаме спор с никого по същество

Ние нямаме битка с никого. Ние нямаме спор с никого по същество. Голяма част от дебата беше защо се прави бързо. Общо взето едни отлага...

От своя страна народният представител на Реформаторския блок Грождан Караджов коментира, че ако ДПС има подобен фонд, то партията трябва да бъде разследвана. Той припомни, че движението е просто политическа партия.

Иначе представителят на Реформаторите беше категоричен, че в НОИ няма доходност, нито партиди. Още по-малко институтът не дава гаранции, че даден човек ще получи пенсия. На това твърдение, Андреев отговори с "Хайде, нека не говорим така".

Депутатът от ГЕРБ иначе също открехна вратата за създаване на лични партиди в Националния осигурителен институт. Както е било в "Царство България, преди идването на комунизма".

От своя страна Караджов предупреди, че България върви по пътя "Орбан". С други думи - 9,5 млрд. евро от частните пенсионни фондове са били одържавени и похарчени от държавата.

Пенсионната реформа - сагата започва

Пенсионата реформа, която Народното събрание прие преди да излезе в коледна ваканция, изглежда няма да издържи дълго време. След като ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика