Мениджърите в промишлеността са с ниски очаквания за следващите 6 месеца

5621
Мениджърите в промишлеността са с ниски очаквания за следващите 6 месеца
Снимка: Getty Images / Guliver

Съставният показател "бизнес климат в промишлеността” се понижава с 2.9 пункта в сравнение с юни главно поради влошените очаквания на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца. Това показват изнесените днес данни на Националния статистически институт (НСИ).

Като цяло през юли 2015 г. общият показател на бизнес климата намалява с 1.8 пункта спрямо равнището си от предходния месец, което се дължи на по-неблагоприятния бизнес климат в промишлеността, търговията на дребно и сектора на услугите.

Поевтиняването на тока за индустрията - съвсем не според обещанията

Не 10 гигаватчаса потребление, а 30 гигаватчаса – това е границата, при която предприятия ще ползват по-евтин ток и ще се радват ...

Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" се понижава с 2.9 пункта в сравнение с юни главно поради влошените очаквания на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца. Същевременно анкетата регистрира и по-неблагоприятни прогнози относно износа и производствената активност през следващите три месеца.

Анкетата в промишлеността регистрира и по-неблагоприятни прогнози относно износа и производствената активност през следващите три месеца. Средното натоварване на мощностите през юли остава на нивото си от април (74.3%), като с оглед на очакваното търсене през следващите месеци се предвижда излишък от мощности.

Основните пречки за развитието на бизнеса в отрасъла продължават да бъдат несигурната икономическа среда и недостатъчното търсене от страната, посочени съответно от 56.3 и 25.3% от промишлените предприемачи. По отношение на продажните цени в промишлеността преобладаващите очаквания на мениджърите са за запазване на тяхното равнище през следващите три месеца.

Какъв са настроенията на бизнеса в строителството, търговията на дребно и услугите може да четете в Expert.bg.

Габрово посреща гости в уникален интерактивен музей на индустрията

Най-новата туристическа атракция на Габрово – Интерактивен музей на индустрията, беше официално открита в града на хумора и сатир...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com