Менда Стоянова не очаква поскъпване на "Гражданска отговорност"

5085
Менда Стоянова не очаква поскъпване на "Гражданска отговорност"
Снимка: БГНЕС

Не очаквам поскъпване на застраховката "Гражданска отговорност" - ако има такова, пазарът до няколко месеца ще го регулира надолу. Това каза на брифинг в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, предаде "Фокус".

На събитието тя представи Габриел Бернардино, председател на европейския регулаторен орган по застраховане и пенсионно осигуряване, който гостува в България

М. Стоянова: ГЕРБ ще подкрепи подуправителите на БНБ

ПГ на ГЕРБ ще подкрепи екипа, предложен от Димитър Радев, защото му имаме доверие. Това заяви председателят на бюджетната комисия и деп...

"Габриел Бернардино ни запозна с новостите в европейското регулаторно законодателство и начина, по който ние трябва да ги прилагаме. Днес бе приет в пленарна зала Кодекса на застраховането, което е и една сериозна първа стъпка в тази посока именно в синхронизирането на нашето законодателство с европейското, но и към прилагане на най-добрите практики в регулациите за областта на застраховането", заяви Стоянова.

Тя уточни, че е бил поставен въпрос на Бернардино за това как регулаторният европейски орган оценява ситуацията в България по отношение на застрахователния пазар и този на пенсионните осигуровки.

На въпрос дали се очаква поскъпване на застраховката "Гражданска отговорност", Менда Стоянова заяви, че не смята, че повишаването на обезщетението ще доведе до увеличаване на премиите, които се плащат по застраховките. "Ако има такова увеличаване, вероятно ще след няколко месеца пазарът ще го регулира в правилната посока, а именно надолу", каза още Менда Стоянова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика