Масови ревизии в КТБ може да блокират НАП

20075
Масови ревизии в КТБ може да блокират НАП

Ако се реши да се правят данъчни ревизии на всички вложители в Корпоративна търговска банка (КТБ) с депозити над 100 000 евро, това сериозно ще затрудни работата на Националната агенция за приходите (НАП), информира в. "Труд".

Годишно институцията прави към 13 000 ревизии на граждани и фирми. При около 4000 вложители с големи суми в КТБ работата би се увеличила с 1/3, което може да попречи на ревизиите на рискови фирми и това да създаде допълнителна опасност за бюджета. Данъчните обикновено започват ревизии при данни за възможно отклоняване на плащането на налози. Служебно такава стъпка се предприема и по искане на прокурор или следовател.

Прокопиев: Борисов, макар и завоалирано, подкрепя "варианта Пеевски" за КТБ

Отпуснатите кредити към свързани с Цветан Василев лица възлизат на 5% от БВП на България – 4,9 млрд. лева. Това подчерта издателя...

Междувременно стана ясно, че все още има шанс Оманският фонд, който беше сред акционерите на КТБ преди налагането на специален надзор, да намери стратегически инвеститор за КТБ или сам да осигури капиталова подкрепа и ликвидност. Новината съобщи финансистът Стоян Александров. В банковите среди се говорело, че интерес към трезора проявявали фондове на прословутата банкерска фамилия Ротшилд.

Според Александров е странно, че в момента разговорите с Оманския фонд се водят от финансовия министър Петър Чобанов, вместо от представителите на БНБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com